Produkter med inspiration fra brystmælk

Inspireret af brystmælk

Mor er den bedste i verden, og hendes mælk fås ikke bedre. Derfor har vi ladet os inspirere af brystmælk og skabt en række produkter, der indeholder nogle af de samme gode bestanddele som den ægte vare.

Den menneskelige brystmælk er en af naturens mest komplekse fødevarer. Den er sammensat og afstemt præcis efter barnets behov, og mængden af brystmælk og indholdet af energi og næringsstoffer varierer sågar – både i løbet af de måneder barnet ammes og i løbet af måltidet. Det er ret vildt, når man tænker over det.

Da vi grundlage From Another Mother begyndte vi at se nærmere på, hvad det præcist er, der gør brystmælken så unik. Fra starten har det været vores ønske at skabe modermælkserstatning, tilskudsblanding og babymad, der er så naturlig og næringsrigtig som overhovedet muligt, så det var en selvfølge for os at dykke dybt i forskningen omkring brystmælk og identificere de komponenter, der gør brystmælk til den ultimative næringskilde for babyer.

Udgangspunkt i naturens egen opskrift

Menneskelig brystmælk består hovedsageligt af laktose, fedtstof, en speciel type fiber, der kun findes i brystmælk kaldet humane mælkeoligosaccharider (HMO), protein og en smule salte.


Nutrients in human breast milk

Forskningen viser, at fedtstoffet, fibertypen og proteinet er særligt definerende for brystmælkens kvaliteter, og i dag kan de bestanddele produceres syntetisk, så de kan indgå som en del af børns ernæring på andre måder end kun igennem brystmælken. Derfor var det oplagt for os at bruge disse tre ingredienser inspireret af brystmælk i vores produkter for at kunne tilbyde en sund og balanceret næringskilde så tæt på det naturlige som muligt:

  • Protein: Alpha Lactalbulmin (bruges i grødblandingerne)
  • Fedtstof: Mælkefedt globule membraner (bruges i grødblandingerne)
  • Fiber: HMO (bruges i grødblandingerne og modermælkserstatningen)

Naturen ved, hvad babyer skal have, og det vil vi gerne være med til at give dem, når det af den ene eller anden grund ikke er muligt at få det fra naturens side.

Protein, fedtstof og fibre skræddersyet til små maver

Vores tre ingredienser inspireret af brystmælk er alle valgt på baggrund af deres naturlige, næringsmæssige kvaliteter, og den måde de kan være med til at skabe en sund og balanceret ernæring på:

Protein: Alpha-lactalbumin (ALPHA)

Alpha-lactalbumin er rig på essentielle aminosyrer og udgør en stor del af proteinindholdet i brystmælk – 20-25% for at være helt præcis. Derfor har vi valgt at bruge det i vores grødblandinger for at balancere næringsindholdet i grøden, som traditionelt set stort set udelukkende består af kulhydrater, der i sig selv ikke er en komplet næringskilde til små børn.

Fedtstof: Mælkefedt globule membran (MFGM)

Mælkefedtet i brystmælk har en meget speciel struktur, der effektivt optages i babyers tarmsystem. Videnskaben kalder det mælkefedt globule membran. Vi kalder det et unikt fedtstof, som naturen har designet specifikt til babyer. Derfor har vi valgt at bruge det i vores grødblandinger i stedet for f.eks. planteolier.

Fibre: Humane mælkeoligosaccharider (HMO)

Der er fibre i brystmælk, og de er ret unikke. Faktisk så unikke, at det først for nyligt er blevet muligt at gøre naturen efter og producere strukturelt identiske molekyler af fibrene 2’fl og LNnT, der tilsammen kaldes HMOer. Vi er rigtig stolte over at være de første til at kunne tilbyde disse fibre i vores grødblandinger, da de har en præbiotisk effekt.